KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI / ACCEPTABLE USE POLİCY (AUP)

PROF.DR.MAHİR TEVRÜZ ANAOKULU

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI / ACCEPTABLE USE POLİCY (AUP)

            Bu belge okulumuzda kullanılacak olan bilgi ve bilişim teknolojilerin nasıl ve kim tarafından kullanılacağı, nelere dikkat edileceği hakkında hazırlanmıştır

Okulumuzun Kabul Edilebilir Kullanım Politikası, herkesin güvenliğini ve kullanımını kapsar.

Bu politika okulumuzda bulunan veya kullanıcılar tarafında temin edilen tüm;

* Cep Telefonları

* Tablet Bilgisayarlar

* Diz Üstü Bilgisayarlar

* Masa Üstü Kişisel ve Genel Kullanıma Açık Bilgisayarlar

* Fotoğraf Makineleri ve fotoğraf çekme işlemini gören tüm makineleri kapsar.

Kullanıcılar bütün bu bilişim araçlarını okulumuzun kullanım politikasına göre kullanmak zorundadır. Okulumuzda yukarıda sayılan bilişim cihazları ile gerçekleştirilen; e-posta, internet, ses ve mobil iletişim, internet veya ağ üzerinden veri alma ve gönderme, okulda veya okul dışında kurumu ilgilendiren yayınlar gerçekleştirme, web sayfalarında yazı, resim ve video paylaşımı kullanım politikası içerisinde gerçekleşmelidir.

Bu politika tüm Prof.Dr.Mahir Tevrüz Aanokulu okul e güvenlik politikasında da belirtilen yöneticileri, öğretmenleri, personeli, öğrencileri, velileri ve tüm paydaşlarımızı kapsar. Bu politika, Prof.Dr.Mahir Tevrüz Aanokulu ile ilgili tüm veriler için geçerlidir.

 

GENEL KURALLAR VE SINIRLANDIRMALAR

* Tüm Kullanıcılar bilgisayar kullanıcı adı ve parolalarını resmi yazı ile idareden almak zorundadır. Bireyler kullanıcı adı ve şifrelerini bir başkasının kullanması için veremezler.

* Genel Kullanıma açık bilgisayarlarda kullanıcılar yönetici oturumu açamazlar.

* Bireyler okulumuzda kuruma ait kendisine tahsis edilmiş masa üstü bilgisayarları ve etkileşimli tahtaları kendilerine verilen kullanıcı kimlikleri ve şifreler ile açar ve kullanırlar.

* Bireyler ve kullanıcılar bilgisayar ve bilişim sistemlerinde sistem ayarlarını değiştiremezler. Yazılım yükleyemezler. Sistem ayarlarını değiştirme ve yazılım yükleme için tüm bilişim cihazları şifrelenmiştir. Bu konuda okulumuz müdürü sorumludur. Herhangi bir değişiklik için kendisine başvurunuz.

* Bireyler kullanmaya veya erişmeye yetkili olmadıkları verileri kullanamaz.

* Bireyler yetkili olmadıkları bilgisayarları kullanamazlar

* Okulumuzun idare odalarında bulunan bilgisayarlarda sadece yönetimdeki kişiler işlem yapabilir.

* Öğretmenler odasındaki masa üstü bilgisayar öğretmenler kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirler.

* Okulumuz bilgisayar sistemlerinde harici flash disk, cd room vb. veri depolama ve aktarma ekipmanlarının kullanımı yönetici izni ile sağlanabilir.

* Okulumuzda internet ve e- posta kullanımı sadece yöneticiler için resmi e posta kullanılarak sağlanır.

* Kişisel e- postaların kurum bilgisayarlarında açılması idareden alınacak yasal izne bağlıdır, bağlantı linklerinin tıklanması yasaktır. Tüm bireyler internet ve e-posta sistemindeki eylemlerinden sorumludur.

* Bireylerin okulda cep telefonu ile okulun internet ağ sistemlerine giriş yapmaları yasaktır. Eğitim amaçlı kulanım için yönetimden önceden izin ve şifre alınması gerekmektedir.

* Bireyler cep telefonları ve diğer teknolojileri kullanarak izin verilmeden resim ve video çekemez ve internette bunu yayınlayamaz. Eğitim amacı ile alınacak görüntüler için önceden idareden izin alınmalıdır.

* Okulumuz web sitesinde yayınlanmasını istediğiniz herhangi bir bilgi ve haber varsa okul müdürümüz uygun gördüğü takdirde haberiniz web sitemizde yayınlanacaktır.

* Okulumuza öğrencilerin kişisel cep telefonu tabet, bilgisayar vb getirmeleri yasaktır. Eğitim amaçlı kullanılması gerekirse idareden izin alınmalıdır.

* Her hangi bir sorun yaşadığınızda okulumuz e güvenlik Komisyonuna başvurabilirsiniz.

 

E-Güvenlik Komisyonu Okul Web Sitesi Yayın Komisyonu 

 

Gökhan PEKDEMİR (Okul Müdürü) Hediye ASLAN( İnstagram yönetimi Eda ŞERBET (Okul Öncesi Öğretmeni) Huri GÖK (Facebook yönetimi ve 

                                                                                                               Twitter yönetimi)               

                                                                                                    

 

                             

 

                                             

Gökhan PEKDEMİR

Okul Müdürü



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi